U bevindt zich hier:

Bestuur

Comité van aanbeveling

Algemeen:

Startpagina

begon zijn loopbaan als zanger/acteur bij Tekstpierement en speelde in diverse producties van Jos Brink en Frank Sanders. Daarna volgden een eigen soloprogramma ‘De Band Van Möbius’, ‘Jeans 1’ en rollen in o.a. ‘Les Misérables’, ‘Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Sweeney Todd’, ‘My Fair Lady’, ‘Hoera, We Zijn Normaal’ en ‘De Spooktrein’. Als zanger maakte Bas twee tournees met het Ricciotti Ensemble en stond hij in de musical ‘Assassins’.
Naast zijn werk als zanger/ acteur is hij werkzaam als schrijver/ regisseur. Zijn werkgebied strekt zich uit van televisie tot theater. Samen met choreograaf Yvon Schüller richtte Bas Stichting LOCCO op, waarmee ze voorstellingen op maat maken voor festivals, scholen en bedrijven. Dit voorjaar debuteerde hij als toneelschrijver met het stuk ‘Krijsend IJs’. Komend seizoen is hij te zien als zanger/presentator in de voorstelling ‘Mobile Fun’ met Quintet Quinétique.
Bas Groenenberg was tot 1 juli 2007 hoofd afdeling muziektheater van het Factorium Tilburg en ging daarna als zelfstandig regisseur, tekstschrijver, acteur en docent aan de slag en heeft inmiddels een aantal spraakmakende producties op zijn naam staan. Met Theater de Appelboom brengt hij bovendien elk jaar weer een nieuwe productie voor scholen op de planken aan de hand van het thema van de Kinderboekenweek.